IAB ve Bosch Ev Aletleri; UniChallenge Tech ile Mühendis Adaylarıyla Dijital Pazarlama İletişimi Sektörünü Buluşturdu.
“DİJİTAL VARSA BİZ DE VARIZ” DEDİLER, UNICHALLENGE TECH’TE BULUŞTULAR
IAB tarafından, 7 yıldır yürütülen Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı UniChallenge, Tech versiyonuyla üçüncü kez Mühendislik öğrencileri için düzenlendi. Temel hedefi mühendis adaylarına, teknoloji odaklı Dijital Pazarlama İletişimi dünyasını tanıtmak ve gençlerin kariyer planlarını farklı bir bakış açısıyla değerlendirmelerini sağlamak olan program; bu yıl Bosch Ev Aletleri’nin ana sponsorluğunda 13-24 Eylül arasında online olarak gerçekleşti.
Bosch Ev Aletleri’nin desteğiyle gerçekleşen program kapsamında öğrenciler dijital odaklı eğitimler alma imkanı buldu. Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri’nin Tedarik Sponsoru Hopi’nin de Ödül Sponsoru olarak yer aldığı programın tanıtım çalışmaları Engage İstanbul tarafından yürütüldü.
2 hafta süren online eğitimde üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarında okuyan ve yeni mezun olmuş öğrencilerin katıldığı programda; 50 katılımcı, dijital dünyadaki kariyer fırsatlarını keşfettiler. Katılımcılar UniChallenge Tech süresince, Omnichannel (Bütünleşik) Pazarlama’dan Reklam Hedefleme Teknolojileri’ne, Performans Pazarlaması’ndan Eticaret’e, Veri Analizi’nden Yapay Zeka’ya, Nesnelerin İnterneti’nden Dinamik Yaratıcı Optimizasyonu’na kadar birçok teknik konuyu Dijital Pazarlama perspektifinden dinleme şansı buldular. Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden de katılımcıların bulunduğu programda UniChallengerlar Dijital ekosistemi daha yakından tanırken başarılı hikayelerini de sektörün deneyimli isimlerinden dinlediler.
Toplam 17 şehir, 33 üniversite ve 19 farklı bölümden 50 katılımcının bir araya geldiği eğitimde katılımcılar dünyada yaşanan gelişmelerin sektöre olan etkilerini de yakından öğrenme fırsatı yakaladılar.
Eğitimlere ek olarak katılımcılar gruplar halinde projelerini geliştirerek Jüri’ye sundular. Yapılan sunumlar arasından ilk 3’e girerek IAB üyesi firmalarda 1 aylık staj hakkı elde eden ekipler şöyle oldu:
Birinci Ekip – Grup6
Atahan Karaman – Kocatepe Üniversitesi
Barış Utku Uslu – Eskişehir Teknik Üniversitesi
Beril Dindar – Kırıkkale Üniversitesi
Günsu Nila Esin – Doğuş Üniversitesi
Sevilay Kuruçay – Yıldız Teknik Üniversitesi
İkinci Ekip – Grup3
Ayfer Güney – TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
Burak Hasan Kaya – Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
Enes Furkan Kaya – Boğaziçi Üniversitesi
Öykü Yüksel – Yıldız Teknik Üniversitesi
Seray San – Celal Bayar Üniversitesi
Üçüncü Ekip – Grup2
Atakan Gedük – Dumlupınar Üniversitesi
Cüneyt Ekrem Arı – Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
Eslem Kahraman – İstanbul Medipol Üniversitesi
Katılımcılardan bazıları program ile görüşlerini şu sözlerle paylaştı:
Barış Utku Uslu / Eskişehir Teknik Üniversitesi: “UniChallenge… Çok fazla kelime lazım tam aktarabilmek için çünkü tek bir yerden bakmak projeye, verilen emeğe haksızlık olur. Aklınıza gelebilecek her yönden gelişmenize olanak sunan, değindiği konular ve donanımlı eğitmen kadrosuyla herkesin hayatının bir kısmında tatması gereken bir deneyim. Ele aldığı konu bazında kısa sürede sizi en verimli sonuca ulaştırmak için elinden geleni yapan bir ekip. UniChallenge şart ! 🙂”
Cüneyt Ekrem Arı / Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi: “Daha sektöre adım atmadan, belki sektörde uzun yıllar çalışarak tanıyamayacağınız kalitede insanlar size ders veriyor. Bu kadar yön veren kişilerden hiçbir şey öğrenmemeniz imkansız. Bir mühendis olarak dijital pazarlamaya ilgim kendi mesleğime olan ilgimden daha fazla oldu:) Ayrıca burada oluşturulan gruplar ve sohbet ortamlarıyla, buraya gelen kişilerin gerçekten seçilmiş olduğunu anlayabiliyorsunuz. Kendime hem çalışma arkadaşlarımdan hem de güzide eğitmenlerden çok şey kattım. Yaşa UniChallenge Tech !”
Polen Zengin / İstanbul Aydın Üniversitesi: “UniChallenge öğrencileri üniversite hayatında yakayalan bir program. Öğrencilerin kafasında daha tam hangi yöne gideceği oturmamış olan ve kendi ile ilgili ne yapmaya karar vereceği dönemlerde yaptığı aktif eğitimlerle bizlere yön vererek gerçek dünyayı deneyim ve tecrübeleriyle anlatan eğitmenleriyle harika geçirilen bir süreçtir UniChallenge. Aynı zamanda çevrenizi geliştirmeniz, ağlarınızı güçlendirmeniz ve grup çalışmalarıyla birlik olmaya yatkın olmanıza yardımcıdır. 🙂”
Sena Özkan / Dokuz Eylül Üniversitesi: “Unichallenge ilgilendiğim dünya dışında beni bambaşka bir dünyaya götürdü. Eğitmenlerin samimiyeti, öğreticiliğin büyük bir sohbet havasındaymış gibi geçmesi, aynı zamanda size bir o kadar da bir şey katıyor olması mükemmel bir deneyim. Ortamın böyle şen olması bana güzel arkadaşlıklar kazandı. Beni hem bilgiyle besleyip hem de bana güzel insanlar kazandıran harika bir platform.”
Etkinlik ile ayrıntılı bilgi için: www.unichallengetech.net