Pazarlama hedefi: Uluslararası Af Örgütü için, Türkiye’deki ileri derecede homofobi hakkında toplumsal bir bilinç yaratıp daha önce bu konu hakkında düşünmemiş büyük kitlelerin homofobik kabullerini kendilerini sorgulatmak ve davranış değişikliği elde etmek hedeflendi.
Kampanyanın amacı: Filmle toplumsal bilinç yaratılıp homofobinin gündeme taşınması hedeflendi. Videonun sosyal medyada yayılması, geniş bir etkileşime geçmesi ve inanları bu konu hakkında ilk kez konuşup kendi kabullerini sorgulamaya itmesi amaçlandı.
Yaratıcı strateji: Film konusu itibariyle geleneksel medyada sansürleneceğinden, sosyal medya üzerinden yayılmasının daha kolay olacağına inandığımız dijital bir ürün üretilmesi planlandı. Ülkemizde homofobi her kesimden ve her yaştan insana egemen olan bir his olduğundan mesajın basit bir yolla anlatılması hedeflendi. Halkın homofobik algısını en duru haliyle göstermek için insanları şaşırtarak ayrımcılığın ne kadar anlamsız olduğu sergilendi. Özünde absürt olan homofobiyi absürt bir şekilde göstererek seyirciyi bu mecrada düşünmeye teşvik edip, görüşün sosyal medyada hızla yayılması amaçlandı.
Uygulama: Film Af Örgütü sosyal medya hesaplarında yayınlanmanın sonrasında tamamen organik etkiyle daha fazla kişiye ulaştı. Bu yayılımı kolaylaştıran şey ise fikrin özünü en basit şekliyle anlatan #gayturtle etiketiydi.
Sonuç: Film yayınlandığı an sosyal medya üzerinden birçok gazeteci, ünlü ve politikacı tarafından paylaşıldı. #gayturtle ilk üç saatte Twitter’da trending oldu, o günün akşamı haber bültenlerinde yayınlandı. Gay Turtle beş günün sonunda hiçbir medya bütçesi olmadan 167.924.000 görüntülenme kazandı, dünyada 120 farklı basın kuruluşu tarafından paylaşıldı ve 1,7 milyon dolardan fazla medya değeri kazandı.
Yaratıcı çalışmanın linki ve/veya videosu: https://www.youtube.com/watch?v=8VY457e5Hgg