Pazarlama hedefi: Dijitalde 25 Litre Belgeseli’ne dikkat çekmek, kuraklık tehdidine karşı su tüketimi konusunda tüketiciyi bilinçlendirmek.
Reklamın hedefleri: Dijitalde toplumu su meselesi hakkında bilinçlendirmek ve WOM etkisi yaratmak. 25 Litre Belgeseli’ni duyurmak.
Hedef kitle: Ana akım haberleri takip eden kişiler
Yaratıcı strateji ve medya stratejisi: 25 Litre Belgeseli'nin ikinci yılında amaç toplumu su meselesi konusunda bilinçlendirmekti. Bu nedenle belgeselde konu olan ‘Sıfır Günü’ kavramını topluma öğreterek su konusuna dikkat çekmek amaçlandı. ‘Sıfır Günü’: Su kaynaklarının tükeneceği gün olarak tabir ediliyor. Sıfır Günü’ne ulaşmamak için herkesin günlük 25 Litre su ile hayatlarını devam ettirmeleri öneriliyor. 25 Litre Belgeseli’ne konu olan ‘Sıfır Günü’ne dikkat çekip toplumu bilinçlendirmek, su tasarrufu konusunda yapabileceklerini öğretmek için 25 Litre belgeseline yönlendiren bir kampanya kurgulandı. Ana sayfada ‘İstanbul için 0 günü geldi’ sahte haberiyle toplumun günlük su kullanımının 25 litre ile sınırlandırıldığı haberi verildi. Haber metninde sıfır gününe ve Türkiye’deki su kaynaklarının tükenmesine dikkat çekilerek okurlar 25 Litre Belgeseli’ne yönlendirildi. Daha fazla kişiye ulaşmak ve su meselesini gündem haline getirmek için Hürriyet ve Milliyet ile işbirliği yapıldı. Bu sayede ana akım haber kanallarını takip eden hedef kitle grubu dijitalde yakalandı ve haberin okunma oranı artırıldı.
Uygulama: Reklamsız Advertorial modeli ile hedef kitle iletişimi gerçek bir haber etkisi yaratarak iletildi. Bu sayede iletişimin etkisi arttı.